🇺🇦 Через сезонне навантаження, обирайте вайбер +380982139631 для комунікації.
12.14.2021   👁 31231

Що треба знати про вирощування еустоми

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Загальна характеристика еустоми

Еустома (лізіантус) – унікальна рослина з оригінальним сизим, ніби покритим воском листям. Цвіте воронкоподібними квітами, які можуть бути простими або махровими. Діаметр квітів еустоми сягає 8 см. Забарвлення пелюсток може бути різним, залежно від сорту. Ви можете обрати білу, рожеву, фіолетову і навіть білосніжну з окантовкою різного кольору квітку. запропонована в нашому інтернет-магазині, завжди здорова і сповнена енергії для подальшого росту.

Щойно зароджені квіти рослини чимось схожі на величні троянди, а коли повністю розкриваються, нагадують маки. Цвітіння не залишає шансів байдужості – воно надто багате для того, щоб стати помітним в будь-якому саду.

У висоту еустома може виростати до 1,2м. На висоту впливає багато факторів: група, дата посадки, полив, добрива, відкритий/закритий грунт. Розгалуження пагонів починається з середини стебел і є досить ефектним. Навіть поодинока рослина в саду чи на клумбі стане надзвичайно красивим букетом. Деякі такі садові красуні можуть нести до 35 квітів – і це надзвичайна особливість!

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Пагони еустоми потужні, вони відмінно переносять сильні пориви вітру та зливи. Але коли бутони вже розкриваються, попадання на них води не бажане. У зрізці квіти неперевершені – вони можуть зберігати свіжість впродовж 3 тижнів.

З часом еустома отримує все більшу і більшу популярність. Цьому сприяють її високі декоративні властивості, а здатність квітів довго утримувати красу в букетах отримала визнання в багатьох країнах Європи. Про це свідчать красномовні цифри: до прикладу, в Голландії еустома входить до першої десятки найкращих букетних квітів, а в Польщі проводяться цілі виставки, де ця рослина неодноразово посідала призові місця.

Групи еустом

Вся еустома поділяється на 4 групи:

  • Зимове виробництво – сорти, що швидко ростуть, навіть при слабкому освітленні. У літній період ці сорти ростуть ще швидше, але залишаються невисокими.
  • Весняне виробництво – сорти, що помірно зростають.  При 12 годинному дні ростуть дуже швидко.
  • Літнє виробництво – сорти, що повільно ростуть. Для гарного росту вони потребують багато освітлення, тому ідеальні для вирощування влітку.

  • Літнє виробництво (спекотне літо) – дуже повільні сорти: адаптовані до високої температури. Ідеально підходять для вирощування у спекотному кліматі.

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

! Тепер ви будете знати, що означають цифри 1-4 в назвах еустом на нашому сайті.

Рекомендації у виборі групи еустоми

Цей поділ на групи є умовним, також як і умови та методи вирощування (інтенсивність попадання сонячних променів, температура, вид субстратів, специфіка вирощування рослин). Навіть місцевий клімат можуть вплинути на зміну результатів при вирощуванні еустом. Може статися так, що в конкретній ситуації різновиди I групи можуть розквітнути пізніше, ніж рослини, що відносяться до II групи. 

Досвід по вирощуванню еустом можна придбати тільки шляхом порівняння при вирощуванні різних груп, або користуючись досвідом інших виробників.

 

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Як вибрати розсаду еустоми для саду чи вирощування в горщику?

Обираючи еустому, потрібно звертати увагу на терміни цвітіння, адже кожен сорт має свій час для формування бутонів. Крім того, варто зважати на характеристики тієї чи іншої рослини. До прикладу, для висадки у відкритий ґрунт у саду краще зупиняти вибір на високорослих сортах з висотою від 0,7 до 1,1 м. Ми підібрали з сотень серій найкращі 15 серій:

  • Великоквіткові махрові серії: Advantage, Alissa, Arena, Aube, Celeb, Corelli, Chaconne, Mariachi, Megalo, Minuet, Nightingele, Polka.

  • Дрібноквіткові з великою кількістю бутонів серій Bolero, Excalibur, Rosita.

Для вирощування в оранжереях та в якості горшкової культури найкращими будуть низькорослі сорти з висотою 20-50 см: Carmen Ivory, Carmen Blue Carmen, Blue Rim Carmen, Deep Pink та Carmen Rose.

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Особливості посадки розсади еустоми

Розсаду еустоми висаджують у відкритий ґрунт тоді, коли вона вже підросла. Саме тому коли ми отримуємо з Нідерландів її маленькою, ще декілька місяців дорощуємо і тільки тоді починаємо відправлення нашим клієнтам. В переважній більшості випадків наша продукція з середини квітня готова до висадки. 

Є декілька правил успішної висадки культури:

  • Для висадки розсади краще вибрати сонячну ділянку;

  • Оптимальний ґрунт – родючий чорнозем, але у випадку з іншими видами ґрунтів можна скористатися спеціальними добривами;

  • Лунки повинні мати глибину, що відповідає земляному кому рослини, і ні в якому випадку не глибше розмірів кореня;

  • Саджанці еустоми потрібно розміщувати на відстані 15-20 см один від одного, така ж дистанція має бути між квіткою та іншими рослинами;

  • Після висадки може бути прищепнута над 3-4 вузлом – це сприятиме росту кількох бокових стебел. Але це зміщує цвітіння. Ми рекомендуємо не прищеплювати. 

  • Після відцвітання, корневища можна зберегти і весною отримати повторне цвітіння. 

Також, радимо подивитися наше відео на Ютуб:

Особливості вирощування еустоми з насіння

Цей спосіб є найскладнішим і, зазвичай, тільки 20% сіянців виростають і квітнуть. Для вирощування еустоми з насіння всі умови мають бути виконані ідеально та без відхилень:

  • Насіння висаджується в добре розпушений ґрунт. При необхідності ґрунт додатково зволожується.

  • Кислотністьґрунту має складати pH 6.0-6.5.

  • Після проростання, касета поміщається у теплицю з гарною циркуляцією повітря.

  • На початку лізіантус росте дуже повільно, необхідно уникати різких перепадів температур.

  • Небезпечні дуже високі і низькі температури у перші 30 днів після висівання.

  • Якщо у сіянців вже 2 пари листя – вони готові до висадки у ґрунт. 

  • підрощеними саджанцями вже набагато простіше, їм не потрібні такі ідеальні умови.

 

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Особливості вирощування еустоми

Є декілька простих правил для правильного поливу еустом:

  • Еустома любить рясний полив з лійки або крапельний полив.! Важливо: поливати рівномірно та під корінь.

  • Тримайте ґрунт зволоженим після висадки в ґрунт.

  • На перший день після висадки: зробити кілька подач води, разом 10-40L/m3.

  • З 2 по 12 день: кількість поливу залежить від ґрунту, але приблизно 3-6 літрів на день.

  • Полив в холодні пори року (весна або осінь) здійснюється виключно з використанням теплої води. Для профілактики (для тепличних господарств обов’язково) можна поливати 1-2 рази на сезон, а в період дощів обприскувати фунгіцидом.

  • Підгодівлі суміщають з поливами. Перша підгодівля має проводитися через місяць після посадки.

  • Занадто багато води – затримка у цвітінні, чутливість до захворювань.

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Зимівля еустоми: як зберегти рослину від холодів?

Для того, щоб низькоросла або високоросла еустома успішно пережили зиму, потрібно восени викопати кущики і пересадити їх у горщики. При цьому рослини обрізають, залишаючи лише кілька пар листків.

Оптимальна температура для зимівлі еустоми – від 5 до 10 градусів вище нуля. В зимовий період поливи мінімізують, а підгодівлі припиняють.

Навесні рослини знову можна посадити в саду. Але багато квітолюбів залишають їх рости на балконах і террасах в кашпо. Горшкова еустома є не менш прекрасною, ніж садова.

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Еустома: купити розсаду з доставкою

Наш інтернет-магазин розсади приймає замовлення впродовж усього року. Відправлення відбувається навесні – з квітня – як тільки закінчаться приморозки, саджанці будуть доставлені. Наша команда зацікавлена в тому, щоб у вашому саду виросли здорові і красиві рослини.

Розсада упаковується за допомогою чорної садової плівки, що дозволяє транспортувати її без пошкоджень кореневої системи.

Висота розсади може варіюватися між 5 та 25 см, залежно від сорту. Наші покупці дуже часто отримують приємні подарунки. 

Ще одна перевага співпраці з нами: ми знаємо з практики всі етапи виробництва, співпрацюємо з голландськими агрономами, тому можемо відповісти на всі ваші питання.

Rozsada.com.ua.Хризантема. Більше 350 сортів

Асортимент сортів постійно поповнюється новинками, тому перед замовленням краще поцікавитися переліком доступних для купівлі еустом. За оновленнями товарних позицій можна стежити за посиланням https://rozsada.com.ua/ua/eustoma  

Щоб купити розсаду еустоми в Україні, телефонуйте нашим спеціалістам або оформіть замовлення на сайті.

Категорії: Еустома
Сума:

0

грн
viber
Написати 0982139631

Ми використовуємо cookies для покращення вашого досвіду користування сайтом. Політика конфіденційності.