Йошта — багаторічний ягідний чагарник. Є складним смородино-аґрусовим гібридом. Ягоди чорного кольору з фіолетовим відтінком, округлі, зібрані в кисть по 3-5 штук, великі. Середня маса ягід близько 3 гр, а окремі ягоди можуть досягати 5 гр. Шкірка щільна. На смак кисло-солодкі, з приємним мускатним присмаком. При повному дозріванні не обсипаються. Ягоди придатні для споживання у свіжому вигляді, так і для заморозки і переробки. Відмінна транспортабельність.
Кущі потужні, розкидисті і швидко ростуть. Пагони висотою 1,5 м і більше, не мають шипів. Діаметр крони близько 1,5—2 м. Кущ нормально росте і плодоносить близько 20-30 років.
Йошта відрізняється стійкістю до хвороб: антракноз, борошниста роса. Морозостійкість висока. Йошта любить сонячні ділянки саду, а також багаті землі багаті органікою.
Йошта більш багата вітамінами, ніж її батьки: наприклад, в 4 рази більше вітаміну С, ніж у смородині. Плоди володіють лікувальними властивостями, покращуючи кровообіг і сприяючи виведенню з організму радіоактивних речовин і важких металів.