Жимолость камчатська Amphora (Амфора) - це багаторічний плодово-ягідний чагарник заввишки 1,2 і шириною 1,5 м з їстівними плодами.
Сорт середнього терміну дозрівання. Самобесплодный. Ягоди середнього розміру. Інші назви: камчатська лохина, весняна чорниця. А все тому, що плоди на смак, як чорниця.
Вони також мають той же колір, але ягоди більш витягнуті. Вони не тільки смачні, але і дуже корисні для здоров'я. Їстівний фрукт містить багато аскорбінової кислоти та інших вітамінів і антиоксидантів.
Особливості сорту: стійкий до повторного цвітіння і осипання плодів; висока зимостійкість; висока врожайність; великі десертні плоди.
Жимолость камчатська або жимолость їстівна відбувається з Сибіру. Кущ зі сферичною кроною. Примітно, що блідо-жовті квіти цвітуть на молодий деревині дуже ранньої весни і протягом декількох тижнів. Квітки у жимолості дрібні, запашні, зібрані по два в одному суцвітті. Вони приваблюють бджіл. Листя теж дрібні, світло-зелені, довгасті. Як правило, в середині червня ягоди дозрівають. Це ранні плоди, які можуть бути зібрані в саду одними з перших. Вихід з одного куща може бути до 2 кг фруктів.
Плоди жимолості їстівної довгастої форми, кувшиновидные, темно-червоні з фіолетовим відтінком і більш світлим, восковим нальотом. Вони довго зберігаються на рослині. Середня маса ягоди становить до 3 г, а довжина – близько 2,5 див. М'якоть оточена щільною шкіркою. Смак досить однородний і приємний, гармонійний, з легкою кислинкою і з присмаком брусниці. Профіль аромату: аромат: 2.50 / 5, кислотність: 2.00 / 5, гіркота: 0.50 / 5, терпкість: 0.50 / 5, цукристість: 2.50 / 5. Перші плоди з'являються через рік-другий після посадки, а повноцінне плодоношення починається з 3-4 роки. При повному дозріванні ягоди жимолості обсипаються, але незначно. Вони можуть бути вжиті в їжу в свіжому, замороженом, сушеному вигляді. Широко використовуються для виробництва соків, компотів і джемів, варення. Це прекрасний антиоксидант, який сприяє виведенню з організму шкідливих речовин.